رنگ ساختمانی چیست؟ + انواع رنگ ساختمانی
در پاسخ به این سوال که رنگ ساختمانی چیست، میتوان گفت رنگ ساختمانی به تمام رنگ هایی که در ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد اطلاق میگردد. عموما میتوان رنگ ساختمانی را در زیر 3 گروه روغنی، پلاستیک و اکریلیک تقسیم کرد. هم اکنون میخواهیم به بررسی ویژگیهای هر کدام از انواع رنگ ساختمانی بپردازیم تا شما یک خرید مطمئن از سایت گنج کالا تجربه کنید. همراه ما باشید.
فهرست مطالب
رنگ ساختمانی روغنی
رنگ روغنی یا همان رنگ آلکیدی یکی از پر مصرف ترین گروه رنگ ها هستند. پایه این رنگ رزین الکیدی است و حلالشان تینر روغنی یا حلال 403 است. گرچه برای رقیق کردن این محصول از نفت سفید و بنزین هم استفاده میشود، اما بهتر است از حلال اصلی آن یعنی تینر روغنی استفاده شود.
رنگ روغنی در سه مدل براق، مات و نیمه براق تولید می شود.
رنگ روغنی براق
این نوع رنگ روغنی در فام های مختلفی در بازار ارائه میشود و کاربردی عمومی دارد. برای رنگ آمیزی انواع لوازم خانگی، درب، پنجره، سازه های فلزی و … از رنگ براق استفاده میکنند. در بین کلیه انواع رنگ ساختمانی هیچ رنگی به سهولت رنگ روغنی براق قابلیت شسشو ندارد.
برای سطوح مسطحی مثل دیوار کمتر از رنگ های براق استفاده می شود. دلیل این امر شیک و زیباتر بودن سطوح مات و نیمه مات از طرفی و مواج دیده شدن دیوار از طرف دیگر است.
رنگ روغنی مات
رنگ روغنی مات علی رغم زیبایی ظاهری که دارند یک عیب جدی دارند! سختی شستشو و لکه نگه داشتن. رنگ مات به صورت عمومی در بازار به رنگ های سفید و مشکی عرضه می شود. البته گاها رنگ های سبز و قهوه ای نیز یافت می شود.
در صورت نیاز داشتن به رنگ های دیگر از طریق ترکیب رنگ و یا سفارش می توان رنگ دلخواه را نیز پیدا کرد.
رنگ روغنی نیمه براق
رنگ روغنی نیمه براق یا نیمه مات راه حلی بینابین برای تلطیف ایرادات رنگ مات و براق است. یعنی با ترکیب رنگ مات و براق یا خرید رنگ روغنی نیمه براق هم از زیبایی رنگ مات استفاده می کنیم هم سطوح مان مواج نخواهد بود و هم قابلیت شستشوی نسبتا مناسبی خواهیم داشت. در بازار رنگ نیمه براق به صورت آماده وجود دارد.
این رنگ محبوب نقاشان هست و ادعا می کنند هیچ رنگی به خوش فرمی و دوام رنگ روغنی نیست و معمولا در مقابل رنگ های جوانتری مثل آکریلیک مقاومت می کنند.
ضد زنگ ها و رنگ های پوشش زیرین یا همان آستری به خاطر اینکه همانند رنگ های روغنی بر پایه رزین آلکید ساخته شده اند، جزو این خانواده محسوب می شوند.
ضد زنگ ها معمولا در رنگ های اخرایی (پرده ای از رنگ قرمز)، طوسی و گاها سفید عرضه می شوند. رنگ های پوشش زیرین همانند رنگ های روغنی هستند ولی با کیفیت، قدرت پوشش دهی و براقیت کمتر.
رنگ ساختمانی پلاستیک
رنگ پلاستیک یکی از پر کاربرد ترین رنگ های موجود در بازار است. این رنگ بر پایه P.V.A ساخته می شود و بعد از اجرا سطحی یک دست و مات به وجود می آورد. سهولت استفاده و زود خشک شدن از عوامل محبوبیت رنگهای پلاستیک است.
رنگ پلاستیک برای رنگ آمیزی دیوارها به کار می رود اما مهم ترین کاربرد این رنگ برای رنگ آمیزی سقف است. تقریبا اکثر سقف ها با رنگ پلاستیک رنگ آمیزی می شوند؛ البته استثنائاتی وجود دارد. مثلا برای سالن ها و سایر مکان هایی که به دلیل کاربردشان نیاز به کسب مجوزهای بهداشتی دارند، معمولا بنابه دستور اداره بهداشت از رنگ روغنی براق استفاده می کنند.
رنگ پلاستیک به دو گروه رنگ های تمام پلاستیک و نیم پلاستیک تقسیم می شود. در حقیقت این نوع تقسیم بندی یک درجه بندی کیفی است. رنگ های تمام پلاستیک در مؤلفه هایی همچون چسبندگی، یکدست در آمدن سطح، مقدار پوشش دهی و قابلیت شستشو نسبت به رنگ های نیم پلاستیک نمره بالاتری می گیرند.
به رنگ های تمام پلاستیک، رنگ پلاستیک قابل شست و شو نیز گفته می شود.
معمولا برای اینکه کیفیت سطوح رنگ آمیزی شده بالاتری داشته باشیم و هم هزینه رنگ آمیزی پایین تری داشته باشیم اصول کار بر این روال است که با توجه به وضعیت سطح ابتدا یک یا چند بار رنگ نیم پلاستیک استعمال شده و برای لایه نهایی از رنگ تمام پلاستیک استفاده می شود.
از معایب رنگ پلاستیک، قابلیت شسشتوی ضعیف تر این رنگ نسبت به رنگ های روغنی است.
رنگ های پلاستیک چسبندگی کامل بر روی سطوح گچی دارند ولی چسبندگی آن ها بر روی سطوحی که قبلا رنگ روغنی اجرا شده است و بهتر است برای این سطوح ابتدا سطح با سنباده یا برس سیمی خراش داده شود و بعد از اجرای پرایمر، رنگ پلاستیک استعمال گردد.
رنگ ساختمانی آکریلیک
رنگ اکریلیک بر پایه رزین اکریلیک نسبت به رنگ های روغنی و پلاستیک، نسل جدید خانواده رنگ ها محسوب می شوند. این رنگ ها نیز همچون رنگ های روغنی به صورت براق، نیم براق و مات ارائه می شوند و قابلیت شستشوی نسبتا بالایی دارند و از طرفی محلول در آب هستند و نیازی به حلال های شیمیایی ندارند.
امروزه در کشورهای توسعه یافته رنگ های روغنی به دلیل اینکه مخرب محیط زیست هستند به کلی منسوخ شده اند و استفاده از رنگ آکریلیک رواج یافته است. بازار این محصولات در ایران نیز رو به رشد است.
خانواده رنگ های آکریلیک نیز رفته رفته وسیع تر می گردد. علاوه بر رنگ هایی که امروزه برای دیوارهای داخلی ساختمان ها استفاده می شود، نوع سیلیکونی این محصول برای نمای خارجی استفاده می شود که با نام رنگ نما در بازار مشهور است. رنگ های استخری، ترافیکی و جدولی از دیگر اعضاء این خانواده بزرگ هستند.
همانگونه که در رنگ های روغنی نیز گفته شد، محبوب ترین نوع رنگ برای استفاده سطوح رنگ نیمه براق است که در رنگ های اکریلیک نیز پرمصرف ترین رنگ همان رنگ اکریلیک است. رنگ اکریلیک به خاطر قابلیت استفاده با لایه های ضخیم تر و عرضه شدن انواع رنگ های اکلیلی اکریلیک، امکان ارائه کارهای خلاقانه تر را برای مجریان نقاشی فراهم آورده است.
انوع پتینه کاری ها و ایجاد سطوح طرح دار، رنگ های دکوراتیو مختلف از جمله این موارد هستند. از دیگر کاربردهای رنگ های اکریلیک استفاده های هنری است. رنگ اکریلیک در حوزه تابلوهای نقاشی، محبوبیت فراوانی دارد.
خرید انواع رنگ ساختمانی
در این مقاله انواع رنگ ها را خدمت شما معرفی کردیم. شما می توانید با توجه به کاربرد هر رنگ بسته به نیازتان و در نظر گرفتن مزایا و معایب هر کدام، رنگ دلخواهتان را انتخاب کنید و از طریق سایت سفارش خودتان را ثبت کنید و مطمئن باشید که اجناس مورد نظر شما با بهترین کیفیت و در سریع ترین زمان به دست شما خواهد رسید.
اگر در این زمینه نیاز به راهنمایی های بیشتری داشتید، می توانید با کارشناسان ما از طریق بخش تماس با گنج کالا تماس بگیرید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.