انواع چسب سیلیکونی پرکاربرد؛ راهنمای کامل + ویژگی ها!

انواع چسب سیلیکونی یکی از مهمترین اجزای هر صنعتی به شمار میآیند. این نوع از چسبها به دلیل مقاوم بودن در برابر رطوبت و آب، معمولاً برای درزگیری و گرفتن ترک لولهها مورد استفاده قرار میگیرند.
معمولاً برای اتصال بین سطوح مختلف از چسبهای پرکاربرد سیلیکونی به عنوان یک درزگیر ضد هوا یا ضد رطوبت استفاده میشود. این محصولات در میان عموم با نامهای ماستیک، درزگیر یا چسب آکواریوم نیز شناخته میشوند.
انواع چسب سیلیکون حرارتی
از انواع چسبهای سیلیکون حرارتی برای درزگیری پنجرهها، محافظت از اتصالات، درزگیری ورودی سیمها، تعمیرات مختلف الکتریکی، اتصالات لوله کشی، درزگیری درها، درزگیری دوش یاوان، درزگیری یخچالها و درزگیری اجاقها استفاده میشود. مدلهای متنوع چسب حرارتی سیلیکونی در رنگهای شفاف، مشکی، سفید و خاکستری عرضه شدهاند.
از مدلهای حرارتی این نوع چسب برای عایقبندی لولهها یا کارتریجها در صنعت استفاده فراوان شده و بسیار محکم هستند.
این چسبهای حرارتی به عنوان یک چسب سیلیکون تک جزئی برای ساخت اکثر آثار هنری و صنایع دستی به کار میروند. این نوع از چسبهای سیلیکون، مقاومترین و بهترین چسبهای عرضه شده در بازار هستند. چسبهای حرارتی سیلیکون در تماس با رطوبت یا هوا، و بسیار سریع واکنش نشان داده و خشک میشوند.
این چسبها در دمای بالا به هیچ عنوان ذوب نشده و خاصیت چسبندگی خود را از دست نمیدهند، به همین خاطر در اکثر صنایع برای درزگیری یا اتصال سطوح استفاده میشوند.
ویژگیهای مختلف انواع چسبهای سیلیکون حرارتی شامل الاستیسیته بالا، مقاومت زیاد در برابر دماهای بالا، شکل پذیری بالا، مقاوم بودن در برابر چربیهای صنعتی همچون روغن یا گریس، عایق بودن در برابر جریان الکتریکی، عدم ترک خوردن بعد از خشک شدن،ر دوام بالا و بدون بوی زننده هستند.
انواع چسبهای حرارتی مدل سیلیکونی برای درزگیری ترموستات، درزگیری قطعات داخلی خودرو، عایقبندی سیستمهای گرمایشی، آب بندی لولهها در تاسیسات ساختمانی، درزگیری در کوره، چسباندن قطعات گرم کننده، ساخت قطعات هواپیما، صنعت مبلمان، تولید قالبها در آثار هنری همچون مجسمه سازی، تعمیر قطعات خودرو همانند گیربکس و تعمیر دودکش یا بخاری استفاده میشوند.
دستهبندیهای چسب سیلیکونی
انواع چسب سیلیکون در دو دسته اصلی خشک شدن فوری اسیدی و خشک شدن خنثی در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار میگیرند. از نوع اسیدی چسبهای پرکاربرد سیلیکونی برای چسباندن سطوح غیر متخلخل به همدیگر همانند شیشهها، سرامیکها و کاشیهای لعابدار استفاده میشود. اما اگر میخواهید بر روی سطوحی همچون فلزات، پلاستیکها یا چوب کار کنید، چسبهای خنثی سیلیکونی بهترین گزینه هستند. چسبهای تولید شده مدل سیلیکون در دستهبندی زیر تقسیم شدهاند که عبارتند از:
- چسب سیلیکون خنثی: این چسب تک جزئی معمولاً در دمای ۵ الی ۴۰ درجه سانتیگراد بر روی سطوح مختلف با رطوبت ۵ الی ۹۵ درصد خشک میشود.
- این نوع چسب برای چسباندن سطوحی همچون آجر، پلاستیک، بتن، شیشه و فلز کاربردهای بسیار زیادی دارد. چسبهای خنثی سیلیکونی با فرمولاسیون ویژه، برای استفاده در صنعتهای مختلفی همچون هواپیماسازی به کار میروند.
- چسب سیلیکون اسیدی: این چسب دو جزئی در انواع متعدد با مشخصههای خاص، دارای کاربردهای گوناگونی است. باید بدانید چسبهای دو جزئی اسیدی در مقایسه با نوع تک جزئی دارای استحکام بیشتری بوده و بسیار سریعتر نیز بر روی سطوح خشک میشوند.
- به همین خاطر از این نوع چسب برای کابینت سازی، درزگیری پنجره، انجام کارهای تزییناتی و ساخت آکواریوم استفاده میشود.
- چسب سیلیکون حرارتی: چسب مورد نظر به راحتی درجه حرارت بالا را در حین کار تحمل کرده و یک نوع چسب نسوز مقاوم در برابر لرزش و شوک محسوب میشود. از این نوع چسب حرارتی سیلیکونی میتوانید برای چسباندن قطعاتی استفاده کنید که در برابر لرزش یا ضربه بسیار حساس هستند، زیرا چسب مورد نظر از قطعات حساس شما محافظت میکند.
- چسبهای حرارتی سیلیکونی در اتصال لوازمی همچون پمپهای سوخت، محفظههای ترموستات و سوپاپها در خودرو کاربرد دارند. به علاوه با این چسبها به راحتی میتوانید هر نوع کابل یا واشری را عایقبندی کنید.
- چسب سیلیکون مخصوص آکواریوم: چسبهای مخصوص آکواریوم در مدل سیلیکونی با حالت اسیدی کمتر نسبت به سایر چسبها تولید شده و به همین خاطر برای چسباندن شیشههای آکواریوم مورد استفاده قرار میگیرند. از آنجایی که این چسبها در آکواریوم با ماهیها در تماس هستند، به گونهای تولید شدهاند که مسمومیتی را برای آبزیان ایجاد نمیکنند.
- تفاوت چسب سیلیکون و چسب آکواریوم در واقع نوع ترکیبات شیمیایی استفاده شده برای تولید آنها است. کارایی این دو نوع چسب نیز با همدیگر متفاوت میباشد، به عنوان نمونه چسبهای آکواریوم تنها برای متصل کردن و درزبندی سطوح مختلف در آکواریوم استفاده شده، در حالی که چسبهای سیلیکون با کاربردهای ویژه در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
- چسب سیلیکون آینه: این دسته از چسبهای پرکاربرد سیلیکونی برای متصل کردن و چسباندن آینههای مختلف به انواع سطوح مورد استفاده قرار میگیرند. ترکیبات موجود در این مدل چسبها بعد از استفاده بر روی سطوح مختلف، جیوه آینه را از بین نبرده و آسیبی به آن وارد نمیکنند. برای کدر نشدن و از بین نرفتن جیوه آینه به جای استفاده کردن از چسبهای نامرغوب موجود در بازار، استفاده از چسب سیلیکون آینه توصیه میشود.
- چسب شیشه سکوریت: این چسب ویژه برای صنعت شیشه سازی جهت چسبندگی، درزگیری و عایقبندی مورد استفاده قرار میگیرد. چسب سیلیکون استفاده شده برای شیشههای سکوریت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف، بسیار مقاوم است.
- چسب سیلیکون مخصوص خودرو: از این چسب ویژه به دلیل چسبندگی بسیار زیاد و مقاوم بودن در برابر حرارت، در صنایع خودروسازی برای چسباندن سطوح و درزگیریهای مختلف استفاده میشود. این نوع چسب برای محیطهایی که در تماس با آب هستند، بسیار کاربرد دارند.
- چسبهای سیلیکون مخصوص شیشه و سرامیک: این چسبهای ویژه برای عایقبندی یا درزگیری در سازههای شیشهای همچون حمام شیشهای، آینههای دکوراتیو و آکواریوم شیشهای استفاده فراوان دارند.
- چسب سیلیکون اسیدی: این محصول با داشتن خاصیت اسیدی برای صنعتهای مختلف استفاده شده و چسبندگی فوق العاده قوی به همراه دارد.
- چسب سیلیکون ضد حریق: از چسب سیلیکونی مورد نظر در محیطها و مکانهایی که نیازمند مقاومت در برابر آتش سوزی بوده، استفاده فراوان میشود. این نوع چسب پرکاربرد با چسبندگی عالی در برابر دماهای بالا همچون آتش بسیار مقاوم است.
هر کدام از انواع چسبهای سیلیکونی به صورت بیرنگ و رنگی از انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار بوده و خاصیت الاستیکی خود را به طور کامل حفظ میکنند.
چسبندگی بالای این محصولات و مقاومت آنها در مقابل ترکیبات شیمیایی، سبب گستردگی استفاده آنها در صنایع گوناگون شده است. همچنین میتوانید از چسبهای مورد نظر برای عایق برقی در صنعتهای الکترونیکی نیز استفاده کنید.
جمع بندی
خواص فیزیکی و ترکیبات شیمیایی فوق العاده در چسبهای سیلیکونی آنها را به ابزارهای مناسبی برای استفاده در صنایع مختلف تبدیل کردهاند. این چسبهای مستحکم، با دوام و منعطف برای چسباندن سطوح مختلف در صنعتهای گوناگون مورد استفاده قرار میگیرند.
چسبهای سیلیکونی در دستهبندی اسیدی و خشک کارایی متفاوتی دارند. این چسبهای ویژه به دلیل مقاوم بودن در برابر دماهای شدید آب و هوایی، اشعه مضر UV، رطوبت و اوزون عنوان بهترین و مناسب ترین درزگیر استفاده میشوند.
گنج کالا