چسب حرارتی به عنوان یک چسب همه کاره شناخته می شود. این چسب ها همراه با تفنگ های چسب استفاده می شوند. چسب های حرارتی در حالت جامد حالت چسبندگی ندارند؛ در نتیجه برای ایجاد حالت چسبندگی، نیاز به یک حرارت تنظیم شده دارند.

تفنگ های چسب، حرارت مورد نیاز برای ذوب شدن چسب را فراهم می کنند. پس از خنک شدن، چسب کاملا سفت و سخت می شود و دو قطعه را به خوبی به یکدیگر متصل می کند. این چسب ها علاوه بر کاربرد بسیار گسترده ای که در صنعت دارند، در کارهای هنری نیز استفاده می شوند. در ادامه این مطلب از فروشگاه اینترنتی گنج کالا، توضیحاتی جامع در مورد این چسب برایتان شرح داده می‌شود.

مشخصات چسب حرارتی چیست؟

چسب حرارتی به شکل استوانه باریک و بلند ساخته می شود. این چسب‌ها طول و عرض مختلفی دارند که با توجه به نوع دستگاه و نیاز خود می‌توانید نسبت به خرید چسب حرارتی مورد نظرتان اقدام کنید.

معمولا حدود 30 تا 45 ثانیه طول می کشد تا چسب حرارتی که در تفنگ چسب قرار گرفته است، از حالت جامد خارج شده و تبدیل به مایعی چسبناک شود. البته برای بهترین نتیجه، بهتر است چند دقیقه صبر کنید تا چسب به خوبی ذوب شود.

خشک شدن چسب نیز بسته به سطحی که چسب را استفاده کرده اید، ممکن است چند ثانیه تا چند دقیقه طول بکشد. خشک شدن سریع و مقاومت بالای چسب های حرارتی، باعث شده است که یک چسب ایده ال برای تولید کنندگان در صنایع مختلف باشد.

مشخصات چسب های حرارتی

مواد سازنده چسب حرارتی چیست؟

مواد سازنده این چسب ها معمولا فاقد حلال و آب است. پلیمر های به کار رفته در مواد آن، باعث ایجاد حالت چسبندگی و انعطاف پذیری ماده می شود. رزین نیز باعث می شود چسب به گرما حساس باشد و سریع تر ذوب شود. موم های موجود در چسب باعث می شوند چسب نازک تر شود؛ در نتیجه، استفاده از آن ها راحت تر خواهد بود.

هم چنین برای اینکه چسب مدتی در دمای بالا باقی بماند، از آنتی اکسیدان ها استفاده می شود. آنتی اکسیدان ها از تجزیه شدن چسب در حالت جامد و مایع محافظت می کنند.

در برخی از چسب ها افزودنی های دیگری چون پر کننده، برای تقویت بیش تر چسب، تثبیت کننده های UV، برای محافظت از چسب در برابر اشعه ماوراء بنفش، مواد ضد اشتعال، رنگدانه ها و مواد براق نیز استفاده می شود.

انواع تفنگ های چسب حرارتی

معمولا هنگام فشار دادن ماشه دستگاه چسب حرارتی، چسب به داخل محفظه دستگاه کشیده می شود. پس از ذوب شدن چسب، با فشار دادن نازل، چسب از سر دستگاه خارج می شود. محفظه های این دستگاه طوری طراحی شده است که از جاری شدن و ریختن چسب ذوب شده به خوبی جلوگیری می کنند.

سر تفنگ های چسب معمولا فلزی هستند و هنگام استفاده، بسیار داغ می شوند. در برخی از تفنگ ها، بخش فلزی با محافظ های پلاستیکی پوشانده می شوند تا از سوختن دست و سایر مشکلات جلوگیری شود.

انواع تفنگ های چسب حرارتی

تفنگ چسب حرارتی، با توجه به میزان حرارتی که فراهم می‌کند، به سه نوع مختلف تقسیم می شود. هر کدام از این تفنگ‌ها کاربرد خاصی دارند که شما می توانید با توجه به نیاز خود، از آن ها استفاده کنید. این سه نوع به شرح زیر است:

  1. نوع اول، تفنگ چسب با حرارت پایین است. این وسیله چسب را در دمای 120 درجه سانتی گراد ذوب می کند و برای چسباندن مواد حساس به گرما مانند کاغذ، روبان، فویل و فوم مناسب است.
  2. نوع دوم، تفنگ های چسب با حرارت بالا هستند که چسب را تا دمای 200 درجه سانتی گراد گرم می کنند. این تفنگ ها فقط برای چسباندن مواد سخت و مقاوم تر مانند چوب یا فلز، کاربرد دارند.
  3. امروزه تولید کنندگان، نوع سومی از تفنگ های چسب حرارتی را به بازار عرضه کرده اند که می تواند درجه حرارت دوگانه را فراهم کند. یعنی می توانید با توجه به نیاز خود، درجه حرارت وسیله را روی حرارت پایین یا بالا تنظیم کنید.

نکات ضروری هنگام استفاده از چسب حرارتی

باید توجه کنید که چسب حرارتی هنگام ذوب شدن بسیار داغ است؛ در نتیجه، برای جلوگیری از سوختگی و مشکلات دیگر، باید بسیار احتیاط کنید. علاوه بر این بهتر است هنگام استفاده از آن، کودکان و حیوانات خانگی خود را از محل دور کنید.

در حین کار با تفنگ های چسب حرارتی بهتر است از یک سینی یا سطح ضد حرارت استفاده کنید؛ زیرا احتمال دارد مقداری از چسب در حین کار بر روی سطوح بریزد.
همان طور که از نام چسب حرارتی پیدا است، حساسییت بسیاری به دما دارد.

این چسب ها در معرض نور و گرمای محیط ذوب می شوند و در دماهای سرد، شکننده می شوند. در نتیجه، قبل و بعد از مصرف چسب، دمای محیط نباید تغییرات شدیدی داشته باشد.
چسب داغ را تا زمانی که کاملا خنک نشده لمس نکنید. در صورت نیاز می توانید از محافظ های سیلیکونی استفاده کنید.

تفنگ های چسب زمانی که کاملا داغ هستند، بهترین کارایی را دارند. در نتیجه بهتر است قبل از مصرف، حدود 3 تا 4 دقیقه منتظر بمانید تا دستگاه کاملا گرم شوند. می توانید دستگاه خود را امتحان کنید تا زمان مناسب برای استفاده از چسب را دقیق تر بدانید.

نکات ضروری هنگام استفاده از چسب حرارتی

دقت کنید که چسب حرارتی هنگامی که آماده مصرف باشد، به راحتی از سر تفنگ خارج می شود؛ در نتیجه، اگر برای خارج شدن چسب نیاز به فشار و نیروی بیش تری دارید، چسب شما هنوز آماده مصرف نیست.

به محض چسب زدن، قطعه های لازم را سریعا به هم بچسبانید. چسب حرارتی حدودا یک دقیقه طول می کشد تا کاملا سرد و خشک شود. البته در قالب های سیلیکونی ممکن است سفت شدن کامل چسب، حدود 10 دقیقه طول بکشد. در صورتی که بخواهید چسب خشک شده را از سطوح پاک کنید، بخار اتو یا بخار شور می تواند چسب را نرم کند.

بهترین چسب حرارتی را از گنج کالا بخرید!

حال که می‌دانید چسب حرارتی چیست، می‌توانید نسبت به خرید این محصول از فروشگاه اینترنتی گنج کالا اقدام کنید. این چسب ها هم برای چسباندن سطوح صاف و هم برای سطوح ناصاف مورد استفاده قرار می گیرند. ویسکوزیته بالای چسب باعث می شود سطوح ناهموار به خوبی به هم متصل شده و شکاف های آن با چسب پر شوند. مقاومت بالا و سهولت کاربری، باعث محبوبیت گسترده چسب های حرارتی شده است. 

در حال حاضر چسب حرارتی Novis به عنوان بهترین چسب حرارتی بازار شناخته می‌شود که می‌توانید آن را از فروشگاه اینترنتی گنج کالا خریداری کنید.